Vanzari si distributie


Cum să ne contactați... 

Producție stabilă de lapte în ciuda stresului termic


Stresul termic reduce performantele productive ale vacii

Temperatura ambientasla ridicată, radiațiile și umiditatea crescută reprezintă o provocare pentru metabolismul vacilor de lapte. Părăsind "zona de confort termic" (între 4 și 16 ° C), animalele vor fi nevoite să accelereze metabolismul pentru a realiza termoreglarea. Consecințele stresului termic sunt: scăderea productiei de lapte si a componentelor acestuia, reducerea performantelor reproductive și a sănătatii ongloanelor.

 

Cercetarile asupra comportamentului vacilor la stresul termic arată că numărul de hraniri fiziologice este redus semnificativ (vezi figura 1). În cadrul studiului, ingesta de furaj  și energie a vacilor inalt productive scade cu aproximativ 10% atunci când temperatura crește peste 17-23 ° C. În afară de inbunatatirea conditiilor de ventilatie controlata, prevenirea pierderilor cauzate de căldură se poate face prin  măsuri de furajare țintă

 

1. Asigurarea ingestei furajelor

Încălzirea microbiană a furajelor datorata  cresterii numarului de drojdii  scad  igiena furajelor, palatabilitate scazuta și prin urmare, consumul total de energie. Amestecurile unice (TMR-urile) care tind să se încălzească ar trebui protejate cu produse Silostar TMR. Acestea inhibă în mod eficient creșterea drojdiilor, îmbunătățesc gustul și aportul  energetic cu substanțele glucoplastice (formarea de zahăr in sânge).

 

2. Stabilizeaza  pH-ul sanguin și rumenal

Creșterea frecvenței respiratorii, transpirația și salivatia excesiva prin căldură au provocat pierderi substanțiale de bicarbonat, care au afectat valoarea pH-ului sanguin și  rumenal. Rindamin BP, cu o combinație specială de substanțe tampon pentru sânge și rumen, acționează în stabilizarea și susținerea ingredientelor din lapte.

 

3. sprijina fermentatia rumenala

O recomandare pentru stresul termic  este de a mari continutul de  fibre brute din ratie. Prin urmare, un dezavantaj este reprezentat de  aportul energetic mai scăzut. În gama noastră de Rindaspezial, Rindamin și Rindavit de ingredientele active RUMIVITAL și RUMIVIVATL® imbunatatesc  digestibilitatea furajelor , prin cresterea digestibilitatii  fibrei brute și pentru a îmbunătăți aprovizionarea cu energie a vacilor.

 

4. creșterea aportului energetic

Sustine stabilitatea metabolismului vacilor  de lapte cu potentiatori de energie compatibil cu rumenul. Conținutul Tirsana in substanțe glicoplastice creste si mentine nivelul glucozei din sânge.  Forma grasimilor  protejate din gama Schaumann Energy sustin un aport energetic  ridicat  și oferă împreuna un support  stabil și adecvat pentru nutrienții rumegătoarelor.

comportamentul hrănirii vacilor la stresul termicUtilizarea Rindamin BP crește cantitatea de grăsime din lapte și proteina din lapte


(examplu, n = 400 vaci)

Cum recunoastem stresul termic/canicula